In ‘t Wapen van Schijf bent u altijd welkom bij Johan en Anita Nouws. Sinds 1994 zwaaien wij de scepter over deze horeca gelegenheid. Over de jaren hebben we het bedrijf stap voor stap uitgebouwd en vernieuwd. Enkele voorbeelden hiervan zijn onze ruime selectie aan luchtkussens en arrangementen zoals de GPS-wandel en fietstocht. Ook de Oud Hollandse spellen of ons aanbod aan casino tafels maken ieder feestje tot een succes.

Samen met onze zoon en dochter proberen wij familiare sfeer te scheppen in onze accommodatie.

Vanaf het begin zijn we lid van Koninklijke horeca vereniging Nederland, ook zijn we actief in de lokale afdeling Rucphen. Eveneens nemen wij deel aan Boer-gondisch West-Brabant.

De historie van ‘t Wapen van Schijf

Begin 1900 is het allemaal begonnen met een kruidenierswinkel met zitkamer waar een potje werd gekaart en vee werd verhandeld. Toen droeg het pand nog de naam “D’n Handel”. Hiervan staan nog foto’s achter de bar.

Na de oorlog is de kruidenierswinkel verruild voor een biljart en begon het al meer op een café te lijken. In deze periode is ook de eerste schietvereniging gehuisvest., flobertgilde “St. Antonius” en de voetbal had er zijn thuishonk.

In 1978 is de eerste feestzaal aan het café toegevoegd. De zaak kreeg toen de naam: “Café Zaal Sport”.

Rond 1982 kwamen Dré en Jeanne van Dijck hier in de zaak. Zij bouwden “de Kogelnoot” en boden daarmee plaats voor de fanfare en de luchtbuks.

In 1990 kwamen de huidige eigenaren bij in de zaak en zij zijn de zaak van voor tot achter gaan verbouwen. Zij hebben in 1998 een nieuw onderkomen voor handboogvereniging “Nooit Volleerd” gebouwd. Hiermee hebben ze de 4de schietvereniging onderdak kunnen bieden.

In 2002 is de voormalige Rabobank aan het pand toegevoegd. Dit heeft gezorgd voor een uitbreiding van het café. De kluis van de Rabobank is nog steeds in het café te vinden. Op de plaats waar vroeger de mensen hun bankzaken regelde, kunt u nu vergaderen of met een kleine groep eten in vergaderruimte “de Kluis”.

Na al het aanbouwen van nieuwe zalen staat er inmiddels ±1000m2 aan horeca. Dat is in oktober 2010 de aanleiding geweest om de naam te veranderen van “Café Zaal Sport” naar “’t Wapen van Schijf”.

Contactgegevens

Telefoon
0165-341822
Fax
0165-348673
Postadres
St. Antoniusstraat 40, 4721 AN Schijf
E-mail
Algemene informatie: Info@wapenvanschijf.nl
Webbeheerder: Webmaster@wapenvanschijf.nl